İstiyorsak; güneş olsun sevgimiz; gülümsesin, yüzümüz yüzünüze, Kardeşlik ve birlik içinde, mutlaka selam vermeliyiz birbirimize 

    Son Dakika :   
 
 

ATATİM İNŞAAT İMAR MÜAŞAVİRLİK SANAYİ VE Ticaret A.Ş

SENTURK

 

 

 

 AROMATİK TIBBİ BİTKİLER 

            

EZAN OKUMA 

Ana Sayfa
Kuran-ı Kerim Değişik Dillerde
İletişim
Ercan ÇELİK Özgeçmiş
Günlüklerim
Ziyaretçi Defteri

 

 

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

MARMARA ADASI

1-ÖzelAĞAÇLANDIRMA

ÇÖPDEN MAZOT ÜRETİMİ

                         



SERA ETKİSİ KARBONDİOKSİT ARTIŞLARI


Marmara Adası Özel Ağaçlandırma


Küresel Isınma Ve Ağaç"Ercan Çelik"

Anket
Anket Seçilmemiş
Diğer Anketler

Ziyaretçiler
Toplam Ziyaretçi :  1181106
Bugün Ziyaretçi :  930
Aktif Ziyaretçiler :  54

BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK ve DOĞAL HAYAT    HAYVANLAR ALEMİ FOTOĞRAFLARI

DÜNYADA YENİ EKONOMİK YAPILAŞMA, TÜRK DÜNYASI İÇİN

AKLI HÜR, VİCDANI HÜR, İRFANI HÜR ŞEREFLİ TOPLULUKLUKLAR  İSLAMDA VAKIF HAZİNE VE ALLAH RIZASI

TÜRKİYE ALEMLERİN DOGALHAYAT VAKFI SENEDİ

-BAŞSÖZ!                                                                                                                                      

YOLUMUZ: Alemlerin Varlıkları ve Muhteşem Dengesi Korunarak, Öğretilmiş Çaresizlik, KÖLELİK, Krallık, Hanedanlığa, Karşı; İnsan Aklı ve Hakları; Hür, Doğru Güzel Düşünce Geliştirilerek; Hava,  Atmosfer, Dağlar, Topraklar, Ağaçlar, Canlılar, Su, Şifalı Su, Nehir Göl, Deniz Kıymetli Yeraltı Kaynaklarının Verimli Ve Kaliteli Kullanılması esasıyla; TEMİZ BEYİN, TEMİZ ÇEVRE, TEMİZ SU, TEMİZ HAVA, TEMİZ TOPRAK... DOĞAL Gıda ile BESLENME, YENİLENEBİLİR ENERJİ, CAN SAĞILIĞI GÜVENLİĞİ, ÇALIŞANLARIN, Ulaşım ve İLETİŞİMİN, LİMANLARIN, ŞEHİRLERİN, HUDUTLARININ GÜVENLİĞİ, ADALET İÇİNDE  BAĞIMSIZLIK VE HUKUK; İnsan ve Canlı hakları, ADALETLE Hükmetmek, HAYATI TESİS ETMEK, İşi Ehline Vermek, Hak Yolunda gitmek, İNSANIMIZ ve İnsanlık İÇİN Huzur ve MUTLULUKTUR.

  BEYNİMİZ; DÜŞÜNCEMİZ ÇABALARIMIZ, ÇALIŞMA Ve EMEĞİMİZ TEMİZ İSE, İÇTİĞİMİZ SU, SOLUDUĞUMUZ HAVA, BESİNLERİMİZ ve Besinlerimizi YETİŞTİREN TOPRAK, Güneşin Yeryüzüne inerken zararlı şualarını düzenleyen Ozan Tabakası, Atmosfer temiz mi? İnsanların yeryüzünde kullandıkları (fosil) Kömür, Petrol, Gaz yakıtları, savaş kalıntılarının oluşturduğu atmosferdeki sera gazları, bizi genlerimizi ve Ruhumuzu Canlıları değiştirirken; Dünyanın Dengesini Bozarken; Gelecek Yüzyıllara TÜRK olarak; Gök Çökmeyip, VAR OLDUKÇA, Yer Yarılmadıkça! İnsanımızın İnsanlığın, Alemlerin Kurtuluşu için Hep Birlikte Safları Sıklaştırarak Yürümeliyiz.

  Madde:1-Vakfın adı: TÜRKİYE ALEMLERİN DOGALHAYAT VAKFI” dır. Vakfın Kuruluş ve Ortaklıkları ile  ATATİM kuruluşlarının Sadece Fikri ve Sınai-Manevi Mülkiyet Hakkı Ercan Çelik e aittir.

   Vakfın Kurucuları; Ercan Çelik:-Kimya Mühendisi,Çevre Uzmanı-Eğiticisi, İş Güvenliği, Sağlık Çalışanları Uzmanı Eğiticisi), ATATİM A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı; ATİM A.Ş Ortaklığı;

    Halil Gök (Harita Mühendisi: İçmeler Şifalı Su; Denizli Sarayköy İnaltı Kaplıcaları İşletmecisi;KTM Grup Başkanı.

   Abdullah Ertürk “Gaz ve Petrol Boru hatlarında Tecrübeli Makine Mühendisi” Feride Sevindik,“Denizci-İşletmeci); Cemil Tatlı (Eski Ulaştırma Devlet Demiryolu Teftiş Kurulu Başkanı; Zafer Tekbudak;”Elektrik Elektronik Mühendisi Eski Telekom-EGO Genel Müdür Yardımcısı”; Elehattin İçer “Eski Telekom Genel Müdürü”; Cemil ADIGÜZEL “Jeo-Fizik Mühendisi FNC Sahibi- Kıymetli Maden Yer altı Maden Ve Suları Uzmanı;  Dr. Şevket Javaz “Pakistan Uyruklu  Dr. İşyeri Hekimi” Metin Çetin “Jeofizik Mühendisi-Ulaştırma Kıyı Emniyeti G.M. Müşaviri”; Mustafa Burhan Şekerci (Sosyal Uzman); Hamza Çimen (Avukat); Mehmet Akça “Çevre Ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı Müşaviri”, Hasan Kilit (Turizmci İş adamı-Antalya), Dr İbrahim Dedeoğlu-“Veteriner Hekim, İl Tarım Ve Hayvancılık Müdürü”; Dr. Yüksel Kurt ( Tıp Doktoru Aromatik Tıbbi Bitki Uzmanı); Ahmet Temelterek-“HayvanYetiştiricisi; Yeşilhisar-Kayadibi), Muhammet Keklik (Gıda, Manav Ve Su İşletmecisi- Ankara); İbrahim Yıldırım İdareci Bilecik-Söğüt”; Özgür Büyükturan “Torna Ustası Savunma Sanayi Torna Tesviye- Ankara”; Ahmet Güzelgün “Uçak Teknikeri-İstanbul Havaalanı”

   Kurucular Yönetimi Tarafından Görevlendirilen İlim Adamları; 

 Prof.Dr.Aziz Sancar“Tıp Doktoru; Nobel Ödül Sahibi İlim İnsanı ”İlim Kurulu Başkanlığına ”;

  Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, YAPAY ZEKA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE “ Tıp Doktoru Beyin Cerrahı, İlahiyatçı, Müzisyen, Hattat, Yazar-”,

   Prof.Dr. Gazi Özdemir; YAPAY ZAKA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKULTESİ DEKANLIĞI NA;” Tıp Doktoru, Beyin Ve Sinir Hastalıkları İlahiyatçı Yazar”. 

   Prof. Dr. Murat AKIN: YAPAY ZEKA ÜNİVERSİTESİ GENEL CERRAHİ Bölüm Başkanlığına, (Tıp Doktoru, Gazi Üniversitesi Genel Cerrahi Uzmanı, Cerrahlar Derneği Başkanı)

    Prof Dr. Derviş YILMAZ, YAPAY ZEKA ÜNİVERSİTESİ DİŞÇİLİK FAKULTESİ DEKANLIĞINA (E.Gazi Üniversitesi, E.Cumhuriyet Üniversitesi Dişçilik Fakültesi Dekanı, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Dişçilik Fakültesi Dekanı)

   Prof. Dr. Ayşe Filiz Yavuz; YAPAY ZEKA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKULTESİ Çocuk Ve KADIN DOĞUM Bölüm Başkanlığına (Tıp Doktoru-Bilkent Şehir Hastanesi,  Kadın Doğum Bölüm Başkanı; Yazar)

   Prof. Dr. Canan Karatay: YAPAY ZAKA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKULTESİ İç Hastalıkları Bölüm Başkanlığına,(Tıp Doktoru-İlk Sağlık Üniversitesi Rektörü, Dekanı-Kadıköy F.N. Yazar)

   Prof Dr. Ali Öçgüder; YAPAY ZAKA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKULTESİ Kemik, Kas Bölüm başkanlığına Tıp Doktoru Bilkent Şehir Hastanesi Ortopedi Travmoloji  Uzmanı)

VAKFIN MERKEZİ: Madde 2- TÜRKİYE ALEMLERİN DOGALHAYAT VAKFI Merkezi İçmeler  (Dünyada Eşi Olmayan 14 derecede Litrede 348 MG MAGNEZYUM;258 MG Kalsiyum; 52 MG BOR; 987MG Sodyum, 2104 MG. Bikarbonat; 1866MG Klorür; 104 MG Silisyum; MG FLORÜR Bulunan Şifalı Su kaynağının koruma alanı 100 metre Dışında Yapılacak Merkezinde Bulunacaktır. Şu anda İçmece Şifalı Su İşletme Merkezi Küme evler No: 22 de Faaliyete Başlayacaktır. Vakıf yöneticileri kararlarıyla yurt içinde veya dışında şube ve temsilcilikler açılabilir.

 Madde:3 Vakfın AMACI:

  Ülkemizin ve İnsanlığın Asil Adil Adaletli Adamlarından Hayata Yön Verecek YAPAY ZEKA Üniversitesini Kurarak İLİM “KURULUNU”MECLİSİNİ, 1-İnsan Hakları Adalet ve Güvenlik,2-İlaç,SAĞLIK, SPOR Ve Hayat 3-Tarih KÜLTÜR, İLİM DİN; 4-TARIM-Hayvan Canlı Hayat Ve Üretimleri; 5-Hava, SU, Toprak, Göller, (Çevre İmar, Yollar Ve Altyapı) YOLLARI; 6-Enerji, Maden, Tabi Kaynaklar (Su Kaynakları Sıcak Su Kaynakları;7-BİLİŞİM İLETİŞİM, Ulaşım; 8-Ticaret Sanayi Teknoloji 9-Vakıflar Hazine Maliye;10-Başkanlık Teşkil edilerek ÜLKEMİZDE Dünyada Türkiye ve komşu Coğrafyasında bulunan Toprak,  Orman, Su, Göller ve dağların, nehirlerin kaynakları ile Var olan, Toprak, Su, Hava, İnsan, Hayvan, Ağaçlar, Bitkiler ve Böcekler, Su kaynakları, Madenler, Kayalar, Denizler, Yeraltı Katmanları ve İçinde Yaşayan Veya Var olan, Canlı ve Cansız Varlıkları Koruyarak;“Muhteşem Denge” Doğal Denge’nin Sürekliliğini Sağlayacak tedbirleri alır veya aldırır.

  Türkiye Coğrafyası ve Dünya Coğrafyası üzerinde, Sera Gazları, Küresel Isınma ve İklim Değişiklikleri veya başka nedenlerden olan veya oluşacak; Deprem, Yangın, Lav, Heyelan, Çığ, Yüzey Akışları ile Dolu, Hortum; Kasırga, Don, Patlamalar, Zehirlenmelere, Aşırı Sıcaklık, Trafik Kazaları, İş kazaları, Meslek Hastalıkları, Salgın Hastalıklar, Her Türlü Kara taşıtları, Kamyon, Kamyonet ve Tırlar’a, Tren, Kara, Deniz, Hava,Su Taşıtları Kazalarına ve Savaşlara, Açlık ve Kıtlıklara Karşı, Yenilenebilir GÜÇ -Enerji; Topladıkları Su veya gölet DEPOLARINDA daha Sağlıklı Güvenli Beslenme, Huzurlu Mutlu Yaşama Ortamları sağlayacak, İmar Planları Projelerini; Detayları ile Hazırlamak, hazırlatmak hayata geçirmek, Temiz Hava, İnsanların Güvenli Beslenmesi Mutluluğu kadar, Canlıların; Hayvanların, Ağaçların Bitkilerin Besleneceği, Yaşayacağı, Vahşi Yaşam Alanları yerine Doğal Hayat Alanları Projelendirilip; Detaylandırıp, Geliştirmek; Bunları Yaparken; Topraklarımız, Sularımız, Nehirlerimiz, Göllerimiz, Denizlerimiz, Havayı Atmosferi, Ozon Tabakası, Biyolojik Çeşitliliği, Yer Üstü-Altı Maden ve Minerallerimiz ile Bölgesel Yetişen; Tüm Hayvan, Ağaç, Bitkisel Türlerimizin Koruması ve zaman içinde Doğal Gelişim Ve Değişimler göz önüne alınarak, Bölgenin, Tarım ve Hayvancılığı ile Orman, Milli Park, Kuş Yolları Hayvanat Bahçelerinin yapılarak geliştirilmesi; İletişim, Hızlı Tren, Otoban ve Köprü ve Geçitlerinin hava yollarının Limanlarının- Yürüyüş, Koşu Bisiklet Yolu, At, Deve, Fil, Eşek, Köpek  ve Arabaları İle Gezi yolu, Ulaşımları ile İnsan Hayvan Sağlığı, ilaç ve eczacılık, can,  mal güvenliğinin sağlanması; 

   Su, Rüzgar, Dalga, Buhar ve Güneş Enerji kaynak yerlerinin Uzmanlarınca tespit ederek üretim sağlanırken;Yüzeyden Ve Hayatın En canlı noktalarından geçen Tehlikeli EERJİ Yüksek gerilim hatlarının Yer Altna Alınmasını sağlamak, Orta Anadolunun en yüksek dağı 3917 metre zirveli 2500- 3000  Metre yükseklik arasına Dağdan Oyma, (İSVİÇRE:Titlis 3000 metre) Yığma Yapay Zeka Üniversitesi  İlim Kurulları İle İnsan Hakları Adalet ve Güvenlik Merkezlerinin oluşturulması; Yeşilhisar (Zengibar) Kalesi, 1571 metre Yüksekliğinde 6. Yüzyılda İranlılar Tarafından inşa edilen; Abbasiler, Selçuklular, Karamanlılar, Timur Ve Osmanlılar tarafından da kullanılan Zengibar Kalesi etrafının aslına uygun açılarak Hisarkent Olarak yeni kaleler oluşturulup 1300 metreden Erciyes in eteklerine bağlanması; 1250 metreden eş yükselti eğrisinden yol, kenarından Güvenli altyapıların  geçirilmesi, yol ve Köprü üslerinin Güneş enerji panelleriyle kapatılması; tüm yolun etrafı altı ve üstüne Dünyanın En Büyük spor merkezleri Üstü Güneş ve rüzgar enerjisinden faydalanılan üst suları toplayan Futbol. Voleybol, Basketbol, Güreş, Karate, judo Tekvando, yağlı güreşlerin, her türlü sporun yapılabileceği Spor Merkezleri yapılması, Yapılan Din Ve Kültür Merkezleri’ne Allahın Emri 40 ayetin Türkçe Meallerinin önce Afiş haline getirilmesi, sonra 40 Din ve Kültür Merkezi için Mermer Taş veya ahşaba yazdırılması; Hutbelerde bu ayetlerin Mutlaka Okunması; okul ve hastanelerin, Gölet ve Şelalelerin En az 15 bin kişilik Konuk evlerinin eş katlı-eş Yükseltide yapılması; Yapay Zeka Üniversitesine bağlı Fakültelerinin Yahyalı ve Develi coğrafyasında  kurulması,  Dünyaca ünlü Yahyalı Kupuzbaşı Şelaleleri  yakına kadar yolun kısa ve  raylı sistemin yapılması, Şelalesinin yakınındaki en yüksek tepeye KRATER GÖL Doğal taşlarla tesis edilerek suyu ve enerjisi havası Balıkçılıktan,Turizm den istifade edilmesi,kaynaklarının korunarak Enerji Üreterek Doğal Hayat  Çiftlikleri oluşturularak Tarım Hayvancılık  Sulama ve içme sularının sağlanması; Sultan sazlığında 300 den fazla kuş türü,  400den fazla bitki türünün korunup geliştirilmesi, yay gölü ve sazlık gölünün Flamingo Leylek kaz doğal halinin  Korunarak geliştirilmesi, Sazlık Gölü yükseklik 1071 Metre Bütün göller ve sulak alanlarda aynı ilim çalışmalarının yapılması,

     Hatay; Nur Dağları 2262metre ( Nur Dağı Tepesi; Mıgır tepesi, Amanoslar),  Hakkari Cilo Dağı 4135m, Bitlis Süphan Dağı 4158 metre, Ağrı Dağı 5137metre, Van Bitlis arasında Dünyanın En nadir, En Büyük Sodalı Gölü; İnci kefal  Merkezi; 1646 metre yükseklikte 3713KmKare olan VAN GÖLÜNÜN Korunması; Tunceli Munzur Dağları Kaya Tuzlarının kullanıma sunulması; Tendürek Dağları;(3291 metre yükseklikte  Krater Gölü Ve Coğrafyada Varlık Bulan Su kaynakları Nehirleri ile Toroslar Medetsiz(3524  metre; Aydos 3420m, 2250 Metrede SUBATAN (Düdenide içine Alan 33metre derinlikte 15x 3:45KMKarelik Kreter gölü inşa edilmesi; Hasandağı: 3268 Metre; Tuz Gölü(905 Metre Yükseklik KarasenirDağı1650 metre (80 Km.Uzunluk 50 km genişlik) 1500Kmkare)- Toroslar Bolkarlar, İvriz  Çayı, arasında; Tarım Ve Hayvancılık planlaması projelendirmesi ve işletmelerini sağlamak.

 Su Kaynakları, Nehirler, Kızılırmak(1355KM), Fırat(1263Km), Dicle(1900km), Sakarya(824 km) Seyhan(560Km), Ceyhan(509km),Yeşilırmak (519 km); Büyük Menderes(584Km); Aras (548 km), Çoruh Nehri(431 km), Göllerimiz: Van Gölü(430Kmkare);Tuz Gölü (1500kmkare), Beyşehir Gölü (565kmkare); Eğirdir Gölü(482kmkare), İznik Gölü (308Kmkare), Burdur Salda Gölü(200kmkare);Manyas Gölü (166 km kare); Kars Çıldır Gölü (123 kmkare-Doğunun en büyük tatlı su gölüdür). Bursa Karacabey, Sakarya Karadeniz kıyısı, Kırklareli İğneada LONGOZ Ormanlarının gelişiminin sağlanması;  Tüm Ormanlarda, Göller Nehirler ve denizlerde yaşayan Nesli Tükenmekte Olan Türlerin, Biyolojik Çeşitlilikte Koruma Alanları içinde bulunan,  kirletici yapı ve işletmelerin, kanun ve nizamlara aykırı yapılmış, her türlü zararlı yapıların, kullanım alanlarının; Her zaman afetlere maruz kalmış veya kalacak; Deprem, Heyelan, Çığ, Dolu, Sel Su Baskınlarına karşı, Maden Ocakları, Kıymetli Maden Kaynakları, sıcak ve soğuk su kaynakları bulunan alanların üstünde kurulu, yerleşim alanlarının Daima Yangın Tehlikesi bulunan Orman içi yerleşim alanlarının; Yeni Kurulacak Akıllı Güvenli Şehirlerde,  Akıllı Güvenli Doğal Hayat Çiftliklerinde, İhtisas Doğal Tarım Alanlarında, İhtisas Enerji Alanların da, Organize Sanayi Alanların da İşletmeler de ORTAKLIK HAKLARI VERİLEREK, güvenli sağlıklı yaşam alanları sağlandığı gibi; AKLI HÜR, Fikri Hür, VİJDANI HÜR BAĞIMSIZ DÜŞÜNEN, ŞAHSİYETLİ ÜRETKEN İNSAN; KALİTELİ ÜRETİM YAPAN İŞLETMELER KURMAK, Uygulamalı meslek ve sanat okulları  ve Üniversiteler açmak; Değerli Madenlerini İşletmek,  Orman içi doğal ürünlerin en kaliteli şekilde değerlendirilmesi, paketlenip, Türkçe markalanması, Boş ekilmeyen Sürekli Toprak Kaybeden Orman Alanları, mera alanları içi ve dışında Ham Toprak, Hali Arazilerde, çalılıklarda, kayalık ve taşlıklarda, meralarda şahıs arazilerin de İnsan, Hayvan, Canlı İçin faydalı sağlık ve eczacılıkta  insanlığa  hayanlara  canlılara faydalı türleri yetiştirmek;

  Türkiyemiz ve topluluklarda  50.000 kişilik Ortaklıklarda Ürünler ve Üretimler Kurumsallaştırılarak. ATATİM Tarım Ve Hayvancılık  Araçları Sanayi Ticaret Ortaklığı; ATATİM  Enerji (Yenilebilir Enerji Üretimi Yapacak) Makine (Rüzgar Gülü Parçaları, Güneş Enerji Hücre Panel Parçaları Araç ve Gereçleri San.Ve Ticaret Ortaklığı; ATATİM Elektrikli Hibrit; Araçların Otobüs, Kamyon,TIR, Sanayi Ve Ticaret Ortaklığı; ATATİM ULAŞIM (Yenilenebilir GÜÇ’e Dayalı Tren, Metro ve Parçaları Üretimi Ortaklığı;  ATATİM İletişim, Telefon ve Bilgisayar Üretimi Sanayi Ticaret ORTAKLIĞI; ATATİM Güvenlik Silahları ve Parçaları ve Ekipmanları Üretimi San.Ticaret OTAKLIĞI; ATATİM LİMAN GEMİ  Ulaşım Ortaklığı; ATATİM Taş, Mermer, Granit, Cam, Kıymetli Madenler Sanayi  Ve TİCARET Ortaklığı; ATATİM Ağaç, Demir, Plastik, Cam  üretim Sanayi Ve Ticaret Ortaklığı; ATATİM İş Makineleri Tarım iş Makineleri, Parçalarını  Üretimi  Sanayi Ticaret Ortaklığı; Su kaynakları, Nehirler, Çaylar, Göllerin korumaya alınması, Göletler Baraj ve Şelaleler, Su Paketleme tesisleri, Tuz Paketleme Tesisleri YOLLARI, Kervansaray Yerleri, Eğitim Alanları, Yatılı Üniversite ve Lise Teknik Uygulamalı İhtisas Liseleri Kalacakları ve Yaşayacakları Yerleri, KONUK EVLERİNİ Yollar, Metro yolları, Hızlı Tren Yolları, Otobanlar, Hava Yolu, Denizyolları Limanlara bağlantı  yerleri tespit edilerek hayata geçmesi için Taslak  projeleri  İLGİLİ MESLEK Odalarına veya ilanla bildirilecek,  (Harita Mühendisleri, Jeoloji Mühendisleri, Maden Mühendisleri, Kimya Mühendisleri,  Ticaret Ve Sanayi odası,  Makine Mühendisleri Jeofizik Mühendisleri, Ziraat  Mühendisleri;  Veteriner Ve Hekimler, Gıda Mühendisliği, Orman Mühendisleri, İç Mimar-Mimarlar, İnşaat Mühendisleri, Elektrik-Elektronik Mühendisleri Odası, BİLGİSAYAR, İLETİŞİM Mühendisliği  oda  yönetimleri  veya üyeleri DETAY PROJELERİ yaparak Yarışmaya girecektir. Yarışmaya Her Vatandaş katılabileceği gibi Ortak Proje Detayların da 1. 4+1 Büro, 2. Ciye 3+1 Büro 3.ye 2+1  Büro verilecektir. Ayrıca Coğrafyayı Tanıyan Her insan Yarışmaya katılabilir. Yarışma Şartları Coğrafyanın koordinatları belirtilen yarışmaya Katılan gayret çaba sarfeden her kişiye 1+1 daire verilecektir. Değerlendirmeyi İlim kurulundan ilgililer yapacaktır.

A-“Kim Bir Cana Kıymamış Veya Yeryüzünde Bozgunculuk Yapmamış BİR KİMSEYİ ÖLDÜRÜRSE; BÜTÜN İNSANLARI ÖLDÜRMÜŞ GİBİ OLUR, HER KİM BİRİSİNİN HAYATINI KURTARIRSA BÜTÜN İNSANLARIN HAYATINI KURTARMIŞ GİBİ OLUR” “BİR ALİM’İ ÖLDÜRMEK BİR ALEMİ ÖLDÜRMEK GİBİDİR” ilahi emirleri gereğince, İnsana, Bilim ve İlim insanına Saygı Duyarak Kişi Hak ve Hürriyetlerini Gözeterek İş Ve İşlemleri yapmak esastır.

B-Vakıf Bünyesinde bulunan tüm görevlilerin görevini; “İnsan İçin Ancak Çalıştığının Karşılığı Vardır”“Allah Size EMANETLERİ MUTLAKA EHLİNE VERMENİZİ, İnsanlar arasında ADALETLE HÜKMETMENİZİ Emreder”  ilahi Emri Gereğince Hak Ve Adaletle yerine getirmesini sağlayarak, İnsan Gönlüne Uygun davranışlarla, İnsana, Çabaya,  Çalışmaya Alın Terine  üretime  saygı duyulması esastır.

C-Vakıf veya Kuruluşlarında Çalışacak Üye Ortak olacakların Beyana göre “VERDİĞİNİZ SÖZÜ YERİNE GETİRİNİZ” ilahi emri gereğince Beyanın Esas Alınması,”YALAN SÖYLEYENLER, İFTİRA ATANLAR BENİM AYETLERİME İNANMAYANLARDIR” İlahi Emri gereğince yalan yanlış beyan verenlerin vakıftan uzaklaştırılması esastır.,

D-Çalışanlara; Çalışacakları İş ve İşletmelere Ruhi ve Fiziki durumu UYGUN OLANLAR Çalıştırıldığı gibi İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ TEDBİRLERİ ALINMADAN ÇALIŞMA ORTAMINA GİRİLMEMESİ, ÇALIŞTIKLARI İŞLETME KURULUŞ MÜESSESE Veya Fabrikalara ÖLÜNCEYE KADAR ORTAK olunması, YÖNETİME KATILMASI, Çalışma Anında Hasta Olanların Çalıştırılmaması, TEDAVİDEN SONRA SAĞLIKLI ÇALIŞTIRILMASI, YILLIK her yıl için 1 aylık Tatil, 1 Haftalık Çalışmaya 1 günlük Tatil, 8 saat çalışmada tam gün ortasına denk gelecek şekilde, 1 saat  İbadet Yemek Sanat, Spor  izinli  sayılacak, Bütün Ürün Çaba ve Çalışma saatleri  buna göre ayarlanması; Vakıf çalışanlarının Yapacakları Spor Sanat, Araştırma-Geliştirme Çalışmalarına da Vakıf  yönetimince  destek olunması esastır.

E-Vakıf Hazine Ve Maliye Ortak Çalışıp, Kiraya Verdiği, Sattığı Ev, ODA Mülkleri Kaç Yıllığına, Ne Amaçla Verildiği, Ev ve oda tapularının ayrı verilmesini, satın alanların ölmeden önce Eş Çocuk Evlat Mirasçılarına devri tapuları üstüne yazdırılacaktır. Devre Mülk Tapularının Tümü İptal edildiği Gibi  MAL VE MÜLKLERE yabancılara, ODA EV Kiralama Sözleşmesi 7 yılı geçmeyecek, 8 yıl dan  fazla oturmak yaşamak isteyenlere Tapuları verilecek Ailesi ve mirasçı çocukları Ölünceye kadar kullanacaktır. Ölümlerinden sonra tapu Vakfın Malı Olacaktır. Devlet Temsilciliklerine Veya Topluluk Temsilciliklerine Devletler ve Topluluklar Yaşadığı Ve Faaliyet Gösterdiği müddetçe o devlet ve Toplulukların olacaktır  DEVLET VEYA TOPLULUK TÜRKÜN VE TÜRK MİLLETİNİN YANINDA OLMAZSA,  Vakıf yönetimi  Mal  ve Mülkleri  Türkiye Alemlerin DOĞALHAYAT  Vakfının  devredecek Mülkler Vakfın HAZİNENİN   Olacaktır.

F-Toplulukların resmi para birimi saf  Gram ALTINDIR. TÜRKİYE DE TÜRK LİRASI KARŞILIĞI  SAF GRAM Altın olarak değerlendirilecektir.Vakfa Hangi amaçla  1kgdan Fazla  Altın karşılığı  Türk Lirası  vakfedenler;  2X3 metrelik Taş  Mermer oyma,CAM  Veya, Plastik Kabarma  Ana Renklerle yazılacaktır. Yine Vakıf  Bayrağı, Cam, ALTIN,  Gümüş, Bakır  Mermer veya  Yanmaz Çürümez Kumaşa bastırılarak  satışa sunulacaktır.

G- 1-)Topluluk dili olarak Türkiye de Sanat Edebiyat Reklam VE MARKALARIN TÜRKÇE Olması, Sanat Edebiyat İlmi Çalışmaların Hangi ülkeye verilecekse o ülkenin diline çevrilerek o ülke için yayın yapması esastır.

G- 2-)Toplumlarda Üretimlerde Kurumsal Yapı; Toplam Kalite Yönetimi: Üretenin, Ürettirenin Ve Kullananların; toplumun memnuniyetini esas alarak; Sonsuzlukta Mükemmelliğe Yolculuğu Hakim Kılarak; 1-İnsan Hakları-Adalet-Güvelik; 2-Sağlık, İlaç, Spor; 3-Tarih  Din, Dil,Kültür; 4-Gıda, Tarım, Orman, 5-Çevre Şehircilik, ALTYAPI; 6-Enerji Tabi Kaynaklar,  7-BİLİŞİM, Ulaşım, İletişim; 8-Çalışma, Ticaret Sanayi Teknoloji; 9-Vakıf Hazine Maliye, 10-YÖNETİM MERKEZLERİNİN bu esasa göre teşkilatlandırılması esastır.

G- 3-) Her İnsan Kendi İradesiyle Yaptıkları işlerden Sorumlu Olduğundan Topluluk da Anarşi çıkararak toplumu kargaşa içine sokanlara, Dini, Tarihi, Kültürel Belge ve Bilgileri, ŞAHSİ BİLGİLERİ Yalan Yanlış ve İftiraya Dayanarak YAYAN, yayın yapıp İnsanlık Aleminin Ruhi ve Fiziki iyilik halini bozan, Gen terörünü geliştirerek, İnsanlar, Hayvanlar Bitki ve Canlıların Doğal Yapısını Bozanlara karşı Önlem alınması; bu tür insanlara Önce Doğru Yayının yaptırılması sonra Topluluğun dışına çıkarılması Esastır.

VAKFIN FAALİYETLERİ:

Madde4-)Her İnsana AKILLA, Verilmiş Görevleri İdrak Ederek;NEFiSLERİNİ Bilerek; Emek Verip ÇABALARIMIZLA ÇALIŞIP;Adaletle HÜKMEDİP, İnsanlar, Hayvanlar, Ağaçlar, Canlılar ve Cansızları “DOĞAL-Muhteşem-Dengeyi” FİZİKİ VE RUHİ DENGEMİZİ, İYİLİK HALİNE GETİRİP,Yaşayarak-Yaşatarak;Kurum ve Kuruluşlarımızla, Ruhlarımızın Sonsuzluğa Kadar, İyilikler, Hayırlı İşler Yaparak;Varlığını, İlmini, Güzelliğini, Adalet ve Erdemlerini Yaşatarak; Asil, ADİL, ADALETLİ, Güzel AHLAKLI; BİLGİLİLERİN BİLGECE, Koruyucuların Erdemlice!;Tabiat Varlıklarını Suyu, Havayı, Hayvanları, Ağaçları,Canlıları;Toprağı, Kanlarıyla sulayarak Vatan Yapanlara, Vefalıca!; TOPLULUK  COĞRAFYALARINI Geleceğe Bizden Sonraki Nesillere Miras Bırakmak için; SEVGİ SAYGI MUHABBETLE; YALAN, İFTİRA,  Dedikodu, DOLANDIRICILIK, Vurgun, ÇÖKME, TALAN’IN, TELEF’İN, ISRAF’IN OLMADIĞI; HAKKA GİDEN, Temiz, Sağlıklı, Güzellikler, İyilikler, Huzur Ve Mutluluklar Hedefine; AÇIK-ŞEFFAF-DOĞRULUKLA-İLMİN IŞIĞI İLE;Paylaşan Topluluklarla, İnsan Hakları,Adaletin Sağlandığı, EMEK Verip, ALINTERİ DÖKEN, ZEKİ, ÇALIŞKAN Usta ve UZMAN Çalışanlarımızla, AHLAKLI ADİL, ASİL TOPLULUK ADAMI İnsanlarımızla Yiğitçe, Yüreklice İNSANLIK ERDEMLERİNE BÜRÜNMÜŞ;Tüm İNSANLIK ALEMİYLE, TOPLULUKLARLA; ORTAKLIKLAR KURUP ÜRETEN; Çalışanlarımızın, Topluluklarımızın Gönül Birliği ile SONSUZLUKTA MÜKEMMELLİĞE GİDEN ADİL Yürüyüşündeki; AKIL-SERMAYE-EMEK, ORTAKLIKLARI KATILIMLI; KURUMSAL TOPLULUK ORTAKLIKLARININ DÜNYAYA YENİDEN Nizam verecek GÖREV VE SORUMLULUKLARINI Bilen; Akleden, Düşünen, NEFSİNİ TANIYAN, İLİMLE AYDINLANAN; FAYDALI HAYIRLI OLMAYI, CANDAN, Gönülden, Yürekten İsteyen; TÜM ERDEMLİ İNSANLARLA KUCAKLAŞARAK, SEVGİMİZİ-BİLGİMİZİ-VARLIKLARIMIZI PAYLAŞARAK, MUTLULUĞA KOŞARAK, YENİ UFUKLARA YOL ALINACAKTIR.

 GELECEK YÜZYILLARIN HERDEVRİNİN GENÇLİĞİNE ARMAGAN ETTİĞİMİZ;YENİ UFUKLARA YOL ALMAYI Sağlayacak Ortaklıklarımız ve Vakfımız; İnsan ve Canlı Genlerinin bozulmasına, Doğal Afetlere, Deprem, Nüklüer, Hidrojen, Biyolojik, Kimyasal Silahlara Karşı İNSANLIĞA UMUT VEREREK GELİŞİP-DEĞİŞEREK FAALİYETLERİMİZİ KUTSAL NÖBETLER HALİNDE SONSUZA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ.

VAKFIN GAYESİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN YAPABİLECEĞİ  İŞ VE İŞLEMLER

Madde:5—Vakıf gayesine ulaşmak için; Vakıfta Var olmak, İşletmelerinde çalışmak için, kısaca üyelik için Vakfa Bir Gram Saf Altın veya Karşılığı TÜRK LİRASI Vakfetmesi veya BORÇLANMASI GEREKİR. Bu miktar Vakıf üyeliği Ortaklıklar için Yapay Zeka Yazılımı ve akıllı Kimlik Kartı Ücretidir.

-Vakfedilen Veya Bağışlanan Taşınır Taşınmaz Mallar, Tapular, Ağaçlar, Çiçekler, Bitkiler; Tarihi ve Kültürel değerler, Kıymetli Mücevheratlar, Kıymetli Madenler Ruhsatı, Kıymetli Taşlar, Tapuları veya Kullanma İşletme Ruhsatları, Sıcak ve Soğuk Su Kullanma İşletme Ruhsatları, Orman içi varlıkların, Toprakların, Su kaynakları ile telef–talan-İsraf edilen mallardan kazanılan varlıklardan elde edilenler.

  Doğal Su kaynakları Dereler, Göl, Su Havzalarına Deniz Kıyısına, Orman İçlerine, Kurulmuş Kullanılamayan Mülklerin, kullanım Hakkı veya TÜRKİYE ALEMLERİN DOĞALHAYAT Vakfı üstüne alınarak, Vatandaşa İnsanlığa hizmet eden, Gelir getirici ORTAKLIK işletmeleri kurulacaktır.

   Vakfın Gayesine Hedeflerine Uygun Satın ALINAN Taşınır Taşınmaz MÜLKLER, varlıklar, Cins Özel Hayvanlar, Ağaçlar, Her Tür Meyve ve Çiçek Ağaçları, Bitki Türleri, Tıpta-Eczacılıkta İlaç, Aromatik,Gıda da, toplumda esans olarak kullanılan Tür Çeşitleri, Bağışlar Vakfetmeleri yanında, Çok Ortaklı Kurumsal Sanayi ve Tarım Kuruluşları A.Ş ler; Kooperatifler ve Vakıflar,Vakıfların amacına uygun Kurularak Vasiyetname, Satın Alma, Kiralama Suretiyle; Sahip Olmaya Kullanmaya, Satmaya, Devir Ve Tapuyu Başkasının üstüne geçirmeye, (Ferağ Etmeye); Gelirlerini Almaya Harcamaya, Vakıf malvarlığına giren bir ya da birden çok taşınmaz mal veya gelirlerini bir ya da bir çok kez yatırımda kullanmaya, vakıf amaç ve hizmet konularına aykırı olmamak koşulu ile yapılacak bağış ve vasiyet, satın alma ve diğer yollarla mal ettiği taşınır ve taşınmaz malları ve paraları yönetim ve tasarrufa, menkul değerleri, Kıymetli Maden,Platin, Altın, Gümüş, Döviz Almaya, Vakfın GAYESİ AMACI  Doğrultusunda bunları işletip değerlendirip, Satmaya, BORÇ ALMAYA  Her Bir Ortaklığın çalışanları üyelerine Uygun YARDIM Ve TASARRUF  SANDIKLARI KURMAYA, Borç vermeye, Paraların Uluslar Arası, Ortaklıklar, Çalışanlar arasında güven içinde Hızlı Akışını Değerlendirmesini  Sağlayacak BANKALAR, DÖVİZ Büroları Kurmaya,YURT İÇİNDEKİ DIŞINDA KURULMUŞ VAKIFLAR; BANKALARLA;Gerçek Ve TÜZEL Kişiler ve Topluluklar-Ülkelerle Devletlerle ORTAKLIK KURMAYA; Aynı amaçla kurulmuş VAKIFLAR  gerçek ve tüzel kişiler ile işbirliği yapmaya, Uluslar arası Çevre Kurum VE KULUŞLARDAN  yardım, hibe  almaya, bu yardımı sağlamak için anlaşmalar yapmaya, taşınmaz malların irtifak, intifa, sükna, üst, rehin, ipotek gibi mülkiyetten gayri ayni haklarını kabule, bu hakları kullanmaya,gelirleri ile kuracağı sözleşmeler için taşınır ve taşınmaz malların rehin ve ipoteği dahil her türlü güvenceleri almaya, geçerli banka kefaletlerini kabule,vakfın amaç ve hizmet konularını gerçekleştirmek için gerektiğinde ödünç almaya,kefalet, rehin, ipotek ve diğer güvenceleri vermeye, vakfın amaç ve hizmet konularına uygun olarak yürütülen ve yürütülecek projelerden ve her türlü çalışmalardan gelir elde etmeye vakfa gelir sağlamak ve insanlığa hizmet etmek amacıyla büyük toprakları kiralamaya amacı ile olağan işletme ilkelerine göre çalışacak iktisadi işletmeler, Ortaklıklar,Vakıflar,Bankalar, Döviz Kuruluşları kurmaya, kurulu olanlara iştirake, bunları doğrudan işletmeye yada denetimi altında bir işletmeciye işlettirmeye, vakfın amaç ve hizmet konularından birinin yada tümünün gerçekleştirilmesi için yararlı ve gerekli görülen girişim, tasarruf, mal edinme, inşaat ve benzeri sözleşmeleri yapmaya,İnançlarımız, İnsan Hakları Beyannamesi Anayasamız,Borçlar Kanunu,Türk Medeni Kanununun Maddelerinde belirtildiği üzere izinli ve yetkilidir.

  VAKFIN KURULUŞ MAL VARLIĞI

    Madde:6-) TÜRKİYE ALEMLERİN DAĞALHAYAT VAKFI; İÇEL Erdemli, Nüfus da 17.02.1956 Doğumlu TC Kimlik Numaralı Hüseyin ile Halil İbrahim Gürhan kızı Emine ÇELİK den olma; Ercan ÇELİK, Şahitler Huzurunda Ve NOTERLİKTE  E Devlet üstüne Kayıtlı bulunan Tüm Miras, Devre Mülk, tüm varlıklarımı noterden onayla birlikte; Proje Fikri Mülkiyet, Sınai Mülkiyet Maddi Haklarını, Emekli Maaşı Dışında  tüm haklarımı Marmara Adasında Şahsına kayıtlı 2500 Dönümlük  150 Yıllık İzinli “ Ercan Çelik  Aşılı Ceviz Ve Fıstıkçamı, Aromatik Tıbbi Bitki Projesinin” Tüm kazanılmış  haklarını; Hisselerini Şirketlerin Tümünü Ve Dolandırıcılar  tarafından Cumhuriyet Savcılıklarına suç Duyurusu  Bildirimi  yapılan Tapuların Mülklerin Tümünü VASİYETNAME olarak, bildiriyor, Bildiriyorum;TÜRKİYE ALEMLERİN DAĞALHAYAT VAKFINA, MALVARLIĞI olarak VAKFEDİYORUM; Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa 27 savaşa Katılmış; Bedir, Uhud, Hendek, Hayber, Mute, Mekkenin Fethi, Huneyin Savaşı, Taif Seferi, Tebük seferidir. Hz.ÖMER’in Hayber Fethi Kuşatması sonrası, Kendine düşen arazileri, Hurma Bahçelerini Peygamberimize danışarak Vakfederek Bir Vakıf Şartnamesi düzenleyip arazilerin Satılamayacağı, Hibe edilemeyeceği, Miras yoluyla sahip Olunamayacağı,Gelirlerinin Allah Rızası için Allah Yolunda insanların ve insanlığın geleceği için Harcanacağı inancı ve düşüncesi, azim ve kararı ile çalışarak yöneterek ortak olarak Milyonlarca İnsanımız Mallarını Mülklerini Allah rızası İçin Allah Huzurunda Vakfedeceklerdir.  Vakıf Kuruluş Amaçlarına uygun olarak yapılacak üye ve kuruluşların ilaveleri ile vakfın gelirleri arttırılacaktır. Vakıf Yöneticisi Olduğu sürece Çalışmalarım Karşılığında VAKIFTAN herhangi bir ad karşılığı ücret almayacaktır.Almayacağım.

VAKFIN ORGANLARI; Madde:7-Vakfın Organları:  VAKIF Topluluk İdari Meclisi ve Başkanlığı ile Vakıf Yönetim Kurulu Ve Başkanlığından oluşacaktır.  Topluluk İdari Meclisi Başkanlığı Meclis üyeleri 11 Kişilik Vakıf Yönetim Kurulu tüm üyelerin iştirakiyle seçilecektir. Yürütme işlemleri Vakıf Yönetim Kurulu Tarafından gerçekleştirilecektir. 6 ay için Topluluk İdari Meclisi Başkanlığını Ercan Çelik; Yönetim Kurulu Başkanlığını Halil Gök ortak yürütecekler, Yönetim Kurulu Üyeleri, Cemil Adıgüzel (JeoFizik Mühendisi-Termal Su, Kıymetli Madenler) işadamı;Halil Ateş (Tercuman: (İngilizce, Arapça, Almanca, Rusça Romanca -Gayrimenkul Uzmanlığı, Güvenlik, Atıcılık); Dr. Yüksel  Kurt-Aromatik Tıbbi Bitki Uzmanı, Osman Dere (Orman Uzmanı) İbrahim  Yıldırım,  Özgür Büyükturan, Ahmet Güzelgün  yönetim kurulu olarak  kurulduktan sonra 6 ay  görev yapacaklardır.

   Güzel Ahlaklı; Adaletli, İşinin Ehli; Sözünün Eri; Çalışkan, Bilgili Tecrübeli Yöneticilerden,Usta, Uzman Ve BAŞUZMANLAR dan, Göz Yüz ve Hücrelere göre açılan bilgisayar veya sistemlerde verilen beyanlara göre  Topluluk İdari Meclisi ve Yönetim Kurulu üyeleri  Seçilecektir.

  TOPLULUK İDARİ MECLİSİ;
  Madde 8; Topluluk İdari Meclisi Ve Yönetim Kurulu Organizasyonu  Üye yapılan ortaklıklar iş ve işlemlere  göre, sayıları konumları belirlenecektir. Tüm üyeler Göz hücre yüz tanımlı akıllı Topluluk İdari Meclis Üyelerini ve Yönetim Kurlu Başkan Ve üyeleri seçeceklerdir.  Üyeleri Bir TİM Sayısı kadar AYRI UZMANLARIN OLUŞTURDUĞU Yönetim Kurulu Üyesi Seçilecektir, Bu seçim de beyanlar talepler sözler önemlidir. Toplam 11 kişi Yönetim Kurulunu teşkil edecek, Hiçbir Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanı aynı görevde 8 yıldan fazla görev yapmayacaktır. Vakfın Organları, Vakfa Bağlı Olarak Kurulan Çok Üyeli Ortaklıklar, Çalışanların Ortaklığı olduğundan Tüm ortaklar veya üyelerin katılımıyla, göz ve hücre onaylı Topluluk İdari Meclisi Ve Yönetim Kurulu seçerek görevlerine devam edecektir. Yönetim Kurulu Vakfın yürütme Organıdır. Topluluk İdari Meclisi Karar Organları ve Denetim Organları Şeklinde Görev Yapacaktır. Uluslararası Boyutta Vakıf üyelerini ve Mal varlıklarının korunması için Mevzuat hazırlayarak, adalet ve güvenliği sağlar. Vakıf Yönetimleri Fiili Yönetici kadar yapay zeka yöneticileriyle idare sağlanacağı gibi yazılımları hazırlatır ve uygulatırlar.

 TOPLULUK İDARİ MECLİSİ Ve VAKIF BAŞKANLIĞININ GÖREV VE YETKİLERİ

Madde:9-Vakıf (TİM)Topluluk İdari Meclisi ile Başkanı; Vakıf Yönetim Kurulu ve Başkanı Topluluğun en Yüksek Karar Organıdır. Vakıf senedinde Belirtilen Amaçlarına gayesine uygun faaliyetleri gerçekleştirmek için tüm iş ve işlemleri yapmak ve denetlemektir.

TOPLULUK İDARİ MECLİSİ VE YÖNETİM KURULU TOPLANMASI YILLIK BÜTÇELER

   Madde:10-Topluluk İdari Meclisi Ve Yönetim Kurulu Aralık Ayı İçerisinde toplanır Bu toplantıda ilk  Kurultay toplanır.Geçmiş yılın Muhasebesini ve gelecek yılın ve yılların hakkında planlamaları yapar Kararlarını alarak yıl sonuna kadar bitirir.

VAKFIN TEMSİLİ Madde :11-Topluluk İdari Meclis  Başkanı  veya  Vakıf Yönetim Kurulu  Başkanları üyeleri Temsil eder.

  RESMİ SENET DEĞİŞİKLİĞİ  Madde;12- Vakıf senedinde yapılacak değişiklikler, Tekliflerin Değerlendirilmesi, Tüm üyelere sunarak kabul edilir veya reddedilir. %100 değişim istenen madde uygulamaya konulur. İdari Meclisinin ve Yönetim Kurulunun Açık Oy Birliği ile alacağı karar gereğince yapılır.

VAKFIN SONA ERMESİ:Madde:13-VakfınTasfiyesi Söz konusu değil ALEMLER Var Oldukça Yaşatılması İnsanlığın Görevidir.

 

 

VAKIF SENEDİNİ HAZIRLAYAN ERCAN ÇELİK KİMDİR?

Mersin Erdemli Köserelli de doğup, Erdemli Lisesi ilk mezunlarındandır. 1980 Yılında Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden Kimya Mühendisi olarak mezun oldu. Öğrenci Dernekleri Ve Yurt Başkanlığı Temsilciliklerinde bulundu.

                                                                                     

  24 Ocak 1980 kararları ile birlikte Sanayi Ticaret Bakanlığına Bağlı Bilecik BİLKON konserve fabrikasında 2 yıl Laboratuvar Şefliği, Çalışma Bakanlığında 8 yıl İş Güvenliği Müfettişliği yaparak, Büyük ve Küçük Sanayilerin Teftişini yaptı.(Adana, Ankara, Samsun Grup Başkanlıklarında Türkiye nin Önemli İşletmeleri (Sasa, Bossa, Sabuncular, Çukobirlik, Mersin Gaziantep, Samsun Ordu Rize’nin En büyük İşletmeleri arkadaşlarıyla denetledi.

  İki yıl Başbakanlıkta Müşavirlik, 10 yıl Çevre Bakanlığında Başmüfettişlik yaptığı Zamanlarda,  Konya Çevre İl Müdürlüğü; Konya Atık Suları  (Tuz Gölü ve Kıyıları), Antalya Çevre İl Müdürlüğü, Muğla Çevre İl Müdürlüğü,(İlk Bayan Vali Lale Aytaman Zamanında) Çevre Müdürü Seyfettin Türkekul ve Turizm Müdürü ile Muğla Coğrafyası Kıyıları Gezilerek görülmüş; Hatay Çevre İl Müdürlüğü Teftişi yapılmıştır. Erzincan Çevre Müdürlüğü Teftişi (Vali Recep Yazıcıoğlu  zamanında); gezilip denetlenip rapor edilmiştir.  

 Özel Çevre Kurumu Genel Denetimi yapılmıştır. 

 "Milli Güvenlik Akademisinde Türkiye nin Önemli Savunma sanayi tesisleri ASELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, Diğer Önemli Savunma sanayi Fabrikaları gezilerek görülmüştür.

   TUDEV“Türkiye Müfettişler Uzmanlar Denetim Elemanları Vakfı” Çalışma Bakanlığı Müfettişleri tarafından kurulmuş, Ancak Genel Müfettiş Ve Uzmanlara açılmamıştır. Genel Başkanlığı Döneminde Her Uzmanlık Alanından Bakanlık Müfettişler den  Önemli  Miktarda  uzman  arkadaşlar  üye yapılarak, Amblemi Çizilerek  saygı değer bir vakıf kazandırılmış Ancak,Vakıfdaki bazı kurucu kişilerin bencilliği ile sürekli karşılaşmış  İyi işler yapamayacağı, faydalı olamayacağın dan  istifa ederek  Vakıf dan  ayrılmıştır.

 Çevre Bakanlığında 1999-2000 yıllarında A.B.D. Kansas Devlet Üniversitesi ve Çevre Koruma Kurumu(EPA)da Küresel Isınma ve Sera Gazları, İklim değişiklikleri ile ABD de Denetim Sistemleri konusunda İnceleme–Araştırma yapmıştır.

  Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığında MÜFETTİŞLİK YAPARKEN, Denizcilik Otomasyon Sistemi Denetimi ve soruşturmasını ile Boğaz Güvenliği Ve Geçişleri Sistemi Projelerinin Teftişi Soruşturmasını yapmış, İskenderun, Ceyhan, Mersin, Silifke, Anamur, Alanya, Antalya, Finike, Kaş, Fethiye, Göcek, Marmaris, Köyceğiz,  Gökçeada, Marmara, Erdek, Enez, İstanbul, Bartın, Samsun, Trabzon Liman Başkanlıkları Ve Bölge Müdürlüklerinin Teftişi Denetlenmesi Yapılmıştır.

   Denetimler Soruşturmalar yapılırken, Ülkemizin Şehir Yapıları, Ormanları, Tarımı, Hayvancılığı, Coğrafyası, Biyolojik Çeşitliliği, Gölleri, Dağları, Su Kaynakları, Toprakları Havası Ulaşımı Kıymetli Madenleri konusunda tecrübe bilgi sahibi olmuştur.

   2008-2009 Yılında Liman Teftişleri Yapılır kıyılar gezilerek kontrol edilirken bir çok proje taslak Halinde Şekillendirmiştir.

    Gökçeada, Çanakkale, SAROS KÖRFEZİ, Enez, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İĞNEADA  LANGOZ Ormanları,  İSTANBUL, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop Samsun  Çanakkale, Balıkesir, Bandırma, KARACABEY LANGOZ Ormanları;BURSA-BİLECİK Eskişehir, Sivrihisar, Haymana, Cihanbeyli, Ayrancı, Erdemli, Akdeniz kıyıları, Karaman, Erdemli-Kahraman Maraş, HATAY-HALEP–LÜBNAN,Ürdün Kudüs, Mekke- Medine taslak  Yolları projeleri

   VAN GÖLÜ KIYILARINDA KORUMA YAPILAŞMA, HAZAR DENİZİ KIYI YOLLARI, Yakutistan, DOĞU TÜRKİSTA KADAR YOLLAR; İMAR ve YAPILAŞMALAR Taslak projeleri Hazırlanmıştır.

  Emeklilik sonrası Marmara Adasında Ağaçlandırma, İş Güvenliği Uzmanlığı ve Uzman Eğiticiliği, Çevre Uzmanlığı ve Çevre Uzman Eğiticiliği, İstanbul Tuzlada Bulunan Gemi Tamirat İmalat Şirketinde İş Sağlığı Güvenliği Uzmanlığı, Eğiticiliği, İş Sağlığı Güvenliği Ve Sağlık Hizmetleri Elemanları Ve Çevre ile ilgili Eğitim Kurumlarında Hocalık Müdürlük yapmıştır.

    Şiirleri, Makaleleri, İncelemeleri ve araştırmaları İlgi ve Sanat alanları www.ercancelik.net   resmi web sayfasında mevcuttur;

    Senegal, Dakar da SENTURK SRL Firmasını ile ATATİM İNŞAAT İMAR MÜŞAVİRLİK SANAYİ TİCARET  ANONİM ŞİRKETİNİN SAHİBİDİR.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Ekleyen:  Ercan ÇELİK
Ekleme Tarihi:  6.6.2026
İzlenme:  5
Yazdır:Yazdır
 
Eklenen Yorumlar 
Bu Konuda En Çok Okunan Yazılar
 
BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK ve DOĞAL HAYAT
OECD’nin (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) 2008 yılında hazırladığı Çevresel Performans İncelemeleri: Türkiye başlıklı bir raporuna göre; ülkemizde flora (ağaç-bitki varlığı) ve fauna (hayvan varlığı) durumunun genel görünümü:
Ercan ÇELİK [ 19.1.2013 Devamı
 
KÜRESEL STRATEJİDE SUYUN ÖNEMİ
Bilgi çağında susuz yaşanamayacağı gibi, geçmiş çağlarda da yaşanmamıştır ve gelecek çağlarda da yaşanmayacaktır. Ne petrol, ne bor, ne de başka madenler ve kaynaklar tutar suyun yerini
Ercan ÇELİK [ 12.1.2013 Devamı
 
KEKİK VE ADAÇAYI YETİŞTİRİLMESİ
Kekik Yetiştiriciliği
İklim Ve Toprak İstekleri: Akdeniz bölgesine ait bir bitki olmasına rağmen soğuklara dayanabilen bir bitkidir. Toprak yönünden fazla seçici değildir. Killi taban arazilerde daha iyi gelişir.
Ercan ÇELİK [ 12.1.2013 Devamı
 

CEVİZİN İNSANAveİNSANLIĞA FAYDALARI

  • En Çok Okunanlar
  • DÜNYADA YENİ EKONOMİ...
  • ÜLKELER BAYRAKLAR YÜ...
  • İLK VAKIF,VAKIFLAR V...
  • PEYGAMBERİMİZ Hz MUH...
  • ALLAHIN BİZ İNSANL...
  • Türkiye Fiziki Harit...
  • DÜNYANIN EN ÖNEMLİ Ü...
  • YEŞİLHİSAR İÇMELER Ş...
  • İnsanlığa BÜYÜK GÜÇL...
  • GÖKTÜRK, SELÇUKLU,Tİ...
  • YAPAY ZEKA KONTROLDE...
  • İÇEL 33 (Mersin) Akd...
  • DÜNYANIN EN SAĞLIKLI...
  • ÇALIŞMA BAKANLIĞIND ...
  • KAMU GÖREVLLERi SUÇ ...
  •  
  • En Son Eklenenler
  • DÜNYADA YENİ EKONOMİ...
  • ÜLKELER BAYRAKLAR YÜ...
  • İLK VAKIF,VAKIFLAR V...
  • PEYGAMBERİMİZ Hz MUH...
  • Türkiye Fiziki Harit...
  • DÜNYANIN EN SAĞLIKLI...
  • ALLAHIN BİZ İNSANL...
  • YEŞİLHİSAR İÇMELER Ş...
  • DÜNYANIN EN ÖNEMLİ Ü...
  • İÇEL 33 (Mersin) Akd...
  •  

     

    Her Hakkı Saklıdır. ERCAN ÇELİK© 2013 Tasarim : Linear Yazilim