ERCAN ÇELİK

 İstiyorsak; güneş olsun sevgimiz; gülümsesin, yüzümüz yüzünüze, Kardeşlik ve birlik içinde, mutlaka selam vermeliyiz birbirimize  

    Son Dakika :   
 
 

SENTURK

 

 

 

 AROMATİK TIBBİ BİTKİLER                 

EZAN OKUMA 

Ana Sayfa
Kuran-ı Kerim Değişik Dillerde
İletişim
Ercan ÇELİK Özgeçmiş
Günlüklerim
Ziyaretçi Defteri

 

 

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

MARMARA ADASI

1-ÖzelAĞAÇLANDIRMA

ÇÖPDEN MAZOT ÜRETİMİ

                         



SERA ETKİSİ KARBONDİOKSİT ARTIŞLARI


Marmara Adası Özel Ağaçlandırma


Küresel Isınma Ve Ağaç"Ercan Çelik"

Anket
Anket Seçilmemiş
Diğer Anketler

Ziyaretçiler
Toplam Ziyaretçi :  804853
Bugün Ziyaretçi :  49
Aktif Ziyaretçiler :  7

BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK ve DOĞAL HAYAT    HAYVANLAR ALEMİ FOTOĞRAFLARI

ESCAN AŞ VE SENTURK AMAÇ VE KONUSU

      

 

SENTURK AMAÇ VE KONUSU 

                                            SENTURK - SARL

SOCIETE A RESPONSABILITE LIMITEE

CAPITAL SOCIAL : 1.000.000 FCFA

SIEGE SOCIAL: SICAP AMITIE 3

VILLA N°4563 B

DAKAR-SENEGAL

S  T  A  T  U  T  S L’AN DEUX MILLE QUATORZE.

Le SIX MAI./.

PARDEVANT Maître Saguinatou DIA BARO, Notaire titulaire de l’office notarial sis à DAKAR (SENEGAL), Route des Niayes, Parcelles Assainies, Immeuble Mame Matar GUEYE, Appt B2, soussignée.

ONT COMPARU :

1°) Monsieur PAPA MALICK DIOP, Transitaire, demeurant à Dakar (Sénégal), Diack Sao Fass Pikine Nord, Villa N°1340.

Né à PIKINE (SENEGAL) le 20 AVRIL 1975.

Titulaire de la carte nationale d’identification numéro 1 765 1975 03195 délivrée à Dakar le 19 Septembre 2006.

De nationalité sénégalaise et marié sous le régime de la séparation de biens ainsi qu’il le déclare.

2°) Monsieur CELIK ERCAN, Administrateur de société, demeurant à Atamahallesi Oveçler 4 Cadde N°140/2 Gankaya ANKARA (TURQUIE), ce jour de passage à Dakar.

Né à ERDEMLI (TURQUIE) le 17 FEVRIER 1956.

Titulaire du passeport numéro S01244912 délivré le 23 Juillet 2013.

De nationalité Turque et marié sous le régime de la communauté de biens le 02 Février 1989 à ANKARA (Turquie) avec Madame Hacer CELIK, née le 15 Septembre 1963 à ILGIN/KONYA (TURQUIE).

LESQUELS ont établi ainsi qu’il suit les statuts de la société à responsabilité limitée qu’ils ont décidé d’instituer.

ARTICLE PREMIER

                                                         FORME

Il est formé entre les comparants soussignés, une société à responsabilité limitée qui sera régie par L’ACTE UNIFORME relatif au droit des sociétés commerciales et du groupement d’intérêt économique de L’OHADA ainsi que par les présents statuts.

 ARTICLE DEUXIEME

OBJET

La société intervient, en République du Sénégal, dans les pays membres de la zone UEMOA et tous autres pays, dans les domaines suivants :

·         Toutes opérations d’agriculture, d’élevage, d’industrie agro-alimentaire.

·         Négoce international.

·         Pêche-armement maritime.

·         Energie.

·         Toutes opérations de commerce général et de transport.

·         Travaux publics.

·         La participation directe ou indirecte de la société dans toutes les opérations ou entreprises pouvant se rattacher à l’objet social ou à tous objets similaires, connexes ou complémentaires.

·         Toutes prestations de service dans les domaines précités.

Et plus généralement et comme conséquence de cet objet social, toutes opérations industrielles, commerciales, financières, mobilières ou immobilières ou autres se rattachant directement ou indirectement à l’objet social et susceptibles d’en permettre ou faciliter l’extension ou le développement.

ARTICLE TROISIEME

DENOMINATION SOCIALE

La société prend la dénomination sociale de: «  ».

Cette dénomination ou raison sociale pourra à tout moment, être modifiée par une décision collective extraordinaire des associés.

Dans tous les actes, imprimés, factures, bordereaux et pièces quelconques émanant de la société, la dénomination sociale doit y figurer. Elle doit être précédée ou suivie en toute lettre des mots "SOCIETE A RESPONSABILITE LIMITEE" ou du sigle "SARL", du montant du capital social, de l’adresse du siège social, de la mention de l’immatriculation au registre du commerce et du crédit mobilier.

ARTICLE QUATRIEME

DUREE 

La durée de la société est fixée sauf dissolution anticipée ou prorogation prévue par la loi et les présents statuts à QUATRE VINGT DIX NEUF (99) années, à compter de l’immatriculation de la société au registre du commerce et du Crédit Mobilier. 

ARTICLE CINQUIEME

SIEGE SOCIAL

Le siège social est fixé à DAKAR (SENEGAL), VILLA N°4563 B, SICAP AMITIE 3.

Il pourra être transféré à tout autre endroit de la même ville par simple décision de la gérance, et en tout autre endroit d’un commun accord entre les associés.

Il pourra être créé et installé des succursales, agences ou bureaux en tous lieux, par simple décision de la gérance. 

Le capital social est fixé à la somme totale de UN MILLION (1.000.000) DE FRANCS CFA et est divisé en CENT (100) parts sociales de DIX MILLE (10.000) FRANCS CFA, entièrement libérées qui ont été réparties et distribuées à chacun des associés en rémunération et à proportion des apports par eux faits ci-devant, savoir :

 

- Monsieur PAPA MALICK DIOP à concurrence de Cinquante Parts Sociales de DIX MILLE (10.000) Francs CFA ;

CI…………………………….…………………….                                  50 P

 

- Monsieur CELIK ERCAN à concurrence de Cinquante Parts Sociales de DIX MILLE (10.000) Francs CFA ;

CI…………………………….…………………….                                  50 P

                                                                                            -------------------

Soit au total CENT (100) PARTS SOCIALE DE DIX

 MILLE FRANCS CFA.

CI…………………………….………………………….                           100 P

ARTICLE HUITIEME

AUGMENTATION ET REDUCTION DU CAPITAL SOCIAL

Le capital social pourra être augmenté, en une ou plusieurs fois par apports en numéraires ou en nature, par l’incorporation au capital des comptes courants associés ou par tout autre moyen prévu par la loi

Les associés ont un droit préférentiel à la souscription.

Ces parts doivent toujours être entièrement souscrites et libérées.

Ce même capital pourra également, en vertu d’une délibération des associés prise conformément aux prescriptions des articles 366 et suivants de l'Acte uniforme sur les sociétés commerciales, être réduit pour quelque cause que se soit notamment, par l’annulation, le remboursement ou le rachat d’un certain nombre de parts ; ou par la diminution du montant nominal de celles-ci. Dans tous les cas, le capital ne pourra être réduit au montant inférieur au minimum légal de UN MILLION (1.000.000) de Francs CFApendant plus d’un an.

ARTICLE NEUVIEME

CESSION ET TRANSMISSION DES PARTS

NANTISSEMENT DES PARTS SOCIALES

Cession :

Les cessions de parts sociales pourront s’effectuer librement entre associés

Les parts ne peuvent être cédées, ni à titre onéreux, ni à titre gratuit à d’autres personnes que les associés, leur conjoint ou leurs héritiers directs qu’avec le consentement de la majorité des associés non cédants représentant les trois quarts du capital social, déduction faite des parts de l’associé cédant.

Les cessions de parts sociales doivent être constatées par acte notarié ou sous seings privés déposé au rang des minutes d’un notaire, elles ne sont opposables aux tiers et à la société, qu’après accomplissement de ces formalités prévues à l’article 317 de L’ACTE UNIFORME.

Transmission pour cause de décès :

En cas de décès d’un associé, les parts sociales peuvent être transmises librement à un ou plusieurs héritiers ou à un successeur de l’associé.

Nantissement :

Lorsque la société donne son consentement à un projet de nantissement de parts sociales, dans les conditions prévues pour la cession de parts à des tiers, ce consentement emporte agrément du cessionnaire en cas de réalisation forcée des parts sociales régulièrement nanties, à moins que la société ne préfère, après la cession, racheter sans délai lesdites parts en vue de réduire son capital.

Pour être opposable aux tiers, le nantissement des parts peut être constaté par un acte notarié ou par acte sous seing privé signifié à la société et publié au registre du commerce et du crédit mobilier.

ARTICLE DIXIEME

DROITS ATTACHES AUX PARTS

Chaque part sociale confère à son propriétaire un droit proportionnel égal d’après le nombre de parts sociales existant dans les bénéfices de la société et à la dissolution de cette dernière dans tout l’actif social. 

Les associés jouissent en outre du droit de participer aux assemblées générales et de voter les décisions collectives des associés.

Ils ont un droit d’information permanent sur les affaires sociales. Préalablement à la tenue des assemblées générales, ils ont en outre, un droit de communication, conformément aux dispositions de l’Article 345 de l’Acte Uniforme. Le droit de communication s’exerce durant les quinze jours précédant la tenue de l’assemblée générale.

 Ils ne sont responsables qu’à concurrence du montant de leurs apports sauf les cas de responsabilité spéciale qui pourront résulter des lois en vigueur.

ARTICLE ONZIEME

INDIVISIBILITE DES PARTS

            Chaque part est indivisible à l’égard de la société. Les propriétaires indivis d’une part sociale, sont tenus de se faire représenter auprès de la société, par un seul d’entre eux ou par un mandataire unique choisi parmi les indivisaires.

             Les usufruitiers et nu-propriétaire devront se faire représenter par l’un d’eux, à défaut d’entente, la société considérera que le droit de vote appartient au nu propriétaire sauf les décisions concernant l’affectation des bénéfices qui sont réservées à l’usufruitier.

             Les droits et obligations attachés à chaque part sociale les suivent dans quelque main qu’elle passe. La propriété d’une part, emporte de plein droit, adhésion aux présents statuts et aux décisions prises par la collectivité des associés.

             Les héritiers et créanciers d’un associé ne peuvent, sous quelque prétexte que ce soit, requérir l’apposition des scellés sur les biens et documents de la société, ni s’immiscer en aucune manière dans les actes d’administration. Ils doivent pour l’exercice de leurs droits, s’en rapporter aux inventaires sociaux et aux décisions collectives des associés. 

ARTICLE DOUZIEME

ADMINISTRATION ET GERANCE

La société est gérée et administrée par un ou plusieurs gérants, associés ou non associés, nommé (s) par les associés.

Dés à présent, Monsieur PAPA MALICK DIOP et Monsieur CELIK ERCAN sont nommés en qualité de Co-Gérants statutaires pour une durée indéterminée et ce, jusqu’à décision contraire des associés.

Le (s) gérant (s) a (ont) la signature sociale et s’ils sont plusieurs, ils ont faculté d’agir ensemble ou séparément. (N’empêche prévoir signatures conjointes sur compte courant pour plus de transparence).

 

Il (s) a (ont) les pouvoirs les plus étendus prévus par la loi, pour agir au nom de la société en tout lieu et en toutes circonstances, et pour faire tous les actes et opérations se rattachant à son objet social, à l’exclusion de tous autres, sans en avoir à justifier les pouvoirs spéciaux.

Les gérants peuvent, sous leur responsabilité personnelle, constituer des mandataires pour un ou plusieurs objets déterminés.

Ils doivent consacrer aux affaires sociales, tout le temps et les soins nécessaires, et ne pourront pour leur propre compte faire aucune opération rentrant dans l’objet de la société.

ARTICLE TREIZIEME

RESPONSABILITE ET REMUNERATION DU OU DES GERANTS

Le (s) gérant (s) est (sont) responsable (s) conformément aux règles de droit commun et des lois en vigueur sur les sociétés commerciales, envers les tiers, soit des infractions aux dispositions de la loi, soit des violations des présents statuts, soit des fautes commises par eux dans leur gestion.

 Le (s) gérant (s) peut (peuvent) donner sa (leur) démission. Il (s) est (sont) révocable(s) pour motifs légitimes.

Les fonctions de gérant peuvent être exercées à titre gratuit ou à titre onéreux.

ARTICLE QUATORZIEME

COMMISSAIRES AUX COMPTES

Les associés peuvent nommer un ou plusieurs commissaires aux comptes, par décision collective ordinaire.

La nomination d’un commissaire aux comptes est obligatoire si lors de la constitution ou de la clôture d’un exercice, le capital social dépasse la somme de DIX MILLIONS (10.000.000) de Francs CFA ou lorsque la société remplit l’une des conditions suivantes :

*  Chiffre d’affaires annuel supérieur à 250.000.000 FCFA.

*  Effectif du personnel supérieur à 50 personnes.

Même si ce seuil n'est pas atteint, la nomination d’un commissaire aux comptes peut être demandée en justice par un ou plusieurs associés détenant au moins le dixième du capital social

Les commissaires aux comptes doivent être choisis parmi les membres de l’Ordre des Experts-comptables et Evaluateurs agrées du SENEGAL.

Ils sont nommés pour la durée de trois (3) exercices par un ou plusieurs associés représentant plus de la moitié du capital social

Si cette majorité n'est pas obtenue et sauf stipulation contraire des statuts, ils sont nommés à la majorité des votes émis, quelque soit la portion du capital représentée.

ARTICLE QUINZIEME

DECISION COLLECTIVE DES ASSOCIES

1/  principes généraux :

- Les décisions collectives sont prises en assemblée ou par consultation écrite des associés, excepté le cas de l’assemblée générale annuelle

- Un associé peut se faire représenter par un autre associé sauf s'ils sont au nombre de deux.

- L’Assemblée générale est convoquée par le gérant, ou le commissaire aux comptes ou par un ou plusieurs associés  représentant le quart du capital, ou par mandataire désigné en justice.

- La convocation est faite par lettre au porteur contre récépissé ou par lettre recommandée avec demande d’avis de réception.

- Les délibérations sont constatées conformément aux dispositions de l’article 342de L’ACTE UNIFORME.

2/  décisions collectives ordinaires

Les décisions collectives ordinaires, c’est à dire celles qui ne modifient pas les statuts, sont adoptées par un ou plusieurs associés représentant plus de la moitié du capital social.

3/  décisions collectives extraordinaires

Les décisions collectives extraordinaires, c’est à dire celles qui  modifient  les statuts, sont prises à la majorité des trois quarts du capital social, sous réserve des exceptions prévues par L’ACTE UNIFORME.

Toutefois l’unanimité est requise dans les cas suivants :

* Augmentation des engagements des associés,

* Transformation de la société en société en nom collectif,

* Transfert du siège social dans un autre ETAT.

ARTICLE SEIZIEME

EXERCICE SOCIAL

L’année sociale commence le PREMIER JANVIER et finit le TRENTE ET UN DECEMBRE de chaque année.

Par exception, le premier exercice social comprendra le temps écoulé depuis le jour de la constitution de la société jusqu’au TRENTE ET UN DECEMBRE DEUX MILLE QUATORZE.

Il sera tenu une comptabilité régulière de toutes les opérations sociales, conformément aux dispositions de L’ACTE UNIFORME portant l’organisation et harmonisation des comptabilités, et chaque année, le TRENTE ET UN DECEMBRE, et pour la première fois le TRENTE ET UN DECEMBRE DEUX MILLE QUATORZE.

Le gérant établit et arrête les états financiers de synthèse.

Le gérant établit également le rapport de gestion dans lequel il expose la situation de la société durant l’exercice écoulé, l’évolution de la situation de la société durant l’exercice, de la trésorerie, le plan de financement. 

ARTICLE DIX SEPTIEME

AFFECTATION ET REPARTITION DES BENEFICES ET DES PERTES

Le bénéfice net est constitué du chiffre d'affaires de la société diminué de toutes les charges d'exploitation.

Le bénéfice distribuable est le résultat de l’exploitation augmenté du report bénéficiaire et diminué des pertes ainsi que des sommes portées en réserve.

Sur les bénéfices nets, il est prélevé DIX POUR CENT (10%) pour former le fonds de réserve légal.

Ce prélèvement cesse d’être obligatoire, lorsque le fonds de réserve a atteint une somme égale au cinquième du capital social.

Il reprend son cours lorsque pour une cause quelconque la réserve légale est au dessous de ce cinquième. 

Le solde des bénéfices est réparti entre les associés, proportionnellement au nombre de parts sociales appartenant à chacun d’eux.

Toutefois, les associés peuvent, sur la proposition du ou de l’un des gérants, affecter tout ou partie du solde des bénéfices à la création de réserves générales ou sociales dont ils déterminent l’emploi ou la destination et de tout report à nouveau.

Les pertes s’il en existe, seront supportées par tous les associés, proportionnellement au nombre de parts.

Le paiement des dividendes a lieu à l’époque et de la manière fixée par l’assemblée générale. 

Les dividendes non réclamées dans les CINQ ANNEES de leur exigibilité sont prescrits conformément à la loi.

 

ARTICLE DIX HUITIEME

TRANSFORMATION

La société présentement constituée pourra être transformée en société commerciale de toute autre forme suivant les conditions fixées par l’article 374 et 375 suivant de L’ACTE UNIFORME précité.

Cette transformation ne pourra s’effectuer que par décision collective extraordinaire des associés.

ARTICLE DIX NEUVIEME

PROROGATION

La société pourra être prorogée une ou plusieurs fois.

La prorogation n'entraîne pas la création d’un être moral nouveau.

Un an au moins avant la date d’expiration de la société, les associés doivent être consultés à l’ef   fet de décider si la société doit être prorogée.

ARTICLE VINGTIEME

DISSOLUTION – LIQUIDATION

1/  Causes de dissolution

            La société est dissoute dans les cas suivants :

- Réalisation ou extinction de l’objet social.

- Annulation du contrat de société.

- Décision des associés aux conditions prévues pour modifier les statuts.

- Dissolution judiciaire.

- Liquidation des biens de la société suite à un jugement.

 

2)  Effets de la dissolution

La dissolution doit faire l’objet d’une publicité, elle entraîne de plein droit la mise en liquidation de la société.

La personnalité juridique de la société subsiste pour les besoins de la liquidation et jusqu’à clôture de celle-ci.

3)  Liquidation de la société

La liquidation de la société s’effectue conformément aux dispositions de l’article 200et suivant de L’ ACTE UNIFORME.

 

Les formalités relatives à la dissolution et à la liquidation sont faites conformément aux dispositions de L’ACTE UNIFORME.

 

ARTICLE VINGT ET UNIEME

REPRISE DES ENGAGEMENTS ANTERIEURS SOUSCRITS POUR LE COMPTE DE LA SOCIETE EN FORMATION

Les associés déclarent qu'il n'a été souscrit dès avant ce jour, pour le compte de la société en formation aucun engagement.

De même, il ne sera pas engagé d’actes, entre la date de la signature des statuts et l’immatriculation de la société au registre du commerce.

ARTICLE VINGT DEUXIEME

CONTESTATION – ELECTION DE DOMICILE

Toutes les contestations qui pourraient s’élever pendant la durée de la société ou lors de la liquidation entre les associés, relativement aux affaires sociales, seront soumises à la juridiction des tribunaux compétents du siège social, à moins que les parties ne se mettent d’accord sur le choix ou la constitution d’un tribunal arbitral.

A cet effet, en cas de contestation, tout associé doit faire élection de domicile dans le ressort du siège social et toutes assignations ou significations sont régulièrement notifiées à domicile.

A défaut d’élection de domicile, assignation et signification sont valablement faites au parquet de Monsieur le Procureur de la République, prés le tribunal commercial du lieu du siège social.

 ARTICLE VINGT TROISIEME

FORMALITES

Pour effectuer les dépôts et publications des présents statuts conformément aux dispositions des textes et règlements actuellement en vigueur, tous pouvoirs sont donnés au porteur d’un original ou d’une copie.

ARTICLE VINGT QUATRIEME

FRAIS  ET HONORAIRES

Les frais et honoraires de constitution de la présente société seront au compte des frais de premiers exercices sociaux, selon ce qui sera décidé par la gérance.

En cas de difficultés quelconques, il y aura solidarité et indivisibilité entre les associés comparants et intervenant aux présentes, qui s’y obligent expressément et personnellement. Dés à présent, pour le paiement et le règlement des frais, droits et honoraires occasionnés par les présentes et tous ceux qui en seront la suite ou la conséquence seront supportés par la société comme frais généraux.

ARTICLE VINGT CINQUIEME

POUVOIRS

Pour l'accomplissement des formalités liées aux présentes, tous pouvoirs sont donnés au Gérant.

DONT ACTE EN MINUTE

                                                                       SUR DIX (10) PAGES/.

 

Fait et passé à DAKAR (SENEGAL)

En L’Etude du Notaire Soussigné.

A la date ci-dessus.

Et après lecture faite, les comparants ont signé avec le Notaire.

MR PAPA MALICK DIOP 

                                                  MR CELIK ERCAM

 COMPRENANT:

 

 

 

 

 

10 Pages

00 Renvois approuvés

00 Lignes rayées nulles

00 Blancs bâtonnés

00 Mots nuls

00 Barres tirées dans les blancs 

 

 

                                         

    ESCAN AKADEMİ   İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ, ÇEVRE SAĞLIĞI LABORATUVAR EĞİTİM HİZMETLERİ DANIŞMANLIK ANONİM ŞİRKETİ

         Türkiye Ticaret Sicili Müdürlüğünün 274990 sicil numaralı Türkiye Ticaret Sicili  Gazetesinin 24 Kasım 2015 Tarih, 8953 sayılı  gazetede yayınlanan Şirketin Sermayesi, 370.000TL   Değerinde, Ödenmiş Sermayesi Olan her biri 25 Tl olan 14800 paya ayrılmış tüm  paylar  Ercan Çelik’ ait olup  Ankara Başkent vergi Dairesi 3770437406 vergi numarası ile işlem görmektedir.

        AMAÇ VE KONU

       Madde 3- Şirketin amaç ve konusu başlıca şunlardır:

  1- Enerji: elektrik enerjisi üretiminde çevresel etkiler nedeniyle yenilenebilir enerji kaynaklarının en iyi şekilde kullanımını geliştirmek,  bu konuda  yatırım  danışmanlığı yapmak, kurum ve kuruluşlarla işletmeler  kurmak, rüzgar, güneş, jeotermal, dalga (gel-git), biyokütle, biyogaz ve hidrojen enerjisine dayalı üretim tesisleri, hidro elektrik santralleri  kurmak  işletmek  veya, bunların tüm yan teknolojileriyle ilgili  çalışmalar yapmak, Her türlü maden araması yapmak, işlettirmek, işletmek, işletmesini kurmak, ithalat  ve ihracatını yapmak.

  2- Çevre: su, deniz suları, özellik arz eden  temiz su kaynaklarının, yer altı sularının, göllerin korunması, temizlenmesi, her türlü atık suların temizlenmesi, arıtılması, yüzey akışları, taşkınlar, göletler, göller, barajlar, su yolları, evsel ve her türlü sular ve sanayi atık suları konusunda, arıtmalar yaparak istenilen düzeyde su elde etmek; yer altı yerüstü  kaynakları ve göllerin kurumasına karşı tedbirler  üretmek, temizlenmesi  ekolojik dengenin bozulmasına karşı,  doğal dengenin korunması, doğal hayat ve ormanın  tarım alanları ve yaban hayatın sulanması yetiştirilmesi yangına karşı korunması için araştırma yapmak, baraj, gölet, toplama, depolama, yapmak, çağlayanlar geliştirmek, dağıtım yapmak, bu amaçla her türlü arıtma sistemleri  geliştirmek, yer altı kaynak  sularından paket sular üretmek, deniz suyundan kullanılabilinir ve içilebilinir  su elde edilmesi  konusunda  müşavirlik hizmetleri ve yatırımlar  yapmak işletmeler kurmak,işletmek. Çevre ve Atık Yönetimi, denetimini, fennin ve ilmin gereklerine göre yapmak, Atık Yönetim Planları Hazırlayarak, koordinasyonu, takip ve denetimini yapmak, Tehlikeli ve tıbbi atık, her türlü atık toplama, depolama ve  geri dönüşümü tesisi ve işletmelerini kurmak, işletmek, hava, su, toprak, ozon tabakası ve atmosferdeki her türlü kirletici unsurlarla mücadele edecek sistemleri kurmak, böcek ilaçları, kimyasallar, deniz ve gürültü kirliliklerine ilişkin ÇEVRE'nin her sahasında faaliyet göstermek, emisyon ölçümleri, ÇED Raporu mühendislik çalışmaları,doğaya yeniden kazandırma, kaynakların kazanımıyla ilgili Yatırım Danışmanlığı, Çevre Mevzuatı gereği alınması gereken yatırım  İzinleri ile Belediyelere, il özel idarelerine her türlü kamu ve özel sektör kuruluşlarına, 1/100.000 binlik ve her türlü ölçekte imar plan ve projelerini yapmak, yaptırmak, yeni imar, şehir, organize sanayi bölgeleri ana yollar kara, deniz, demir, hava yolları, tüm planları çizmek çizdirmek, fizibilite projeleri hazırlamak, danışmanlık hizmetleri vermek,Çevre ve Orman Bakanlığından  Lisanslı Atık Geri Dönüşüm Tesislerinde tehlikeli atık toplama, bertaraf,  lojistik ve ara depolama bunlarla ilgili ihtiyaç olan teknik makine teçhizatları üretmek,ithal ve ihraç etmek veya  temsilcilikler almak, Özel orman  yetiştirmek, Özel Ağaç dikimleri yapmak, orman ve hazine arazilerinden yer tahsisi yaptırmak,  organik ve ekolojik tarım için,ekolojik turizm için yer kiralamak, orman ve milli parklardan işletme kiralamak, park bahçe,çevre düzenlemesi yapmak, ağaçlarda oluşan hastalıklara karşı mücadele ederek, buralarda  turizm işletmeleri geliştirmek, her türlü çevre dostu  teknoloji  üretimi yapmak, pazarlamak bu hususta ortaklıklar  kurmak. organik tarım işletmeleri, müşavirlik Mühendislik yatırım  hizmetleri yapmak 

  3-Çalışma hayatı ve güvenlik;İş hukuku, iş güvenliği, iş sağlığı, Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (O.S.G.B)  Eğitimi,  Mesleki Eğitim, yetkinlik eğitimi vermek, risk analizleri ile sosyal güvenlik  konusunda eğitim  müşavirlik  hizmeti yapmak, Sağlık ve Güvenlik Merkezleri, Meslek Hastalıkları Merkezi,Hastane sağlık kuruluşlar açmak işletmek kiraya vermek, laboratuarlar açmak, işletmek, devretmek,Medikal cihaz alet edevatlarını temin etmek pazarlamak ithalat ve ihracatını yapmak. Her türlü can ve mal güvenliği; deniz kıyısı, liman, gemi, bina, fabrika, turizm otelciliği yapan işyeri, ev için; yangın, hırsız, sabotajcılara, teröre karşı, bilgisayar yazılımlı elektronik güvenlik sistemleri geliştirmek, yol güvenlikleri, şehir güvenlikleri, her türlü ulaşım araçları takip ve güvenliği, ülke sınır güvenlikleri, orman güvenlikleri konusunda çalışmalar yapmak. Mayınlara ve uzaktan kumandalı  bombalara karşı robot ve uzaydan kontrollü güvenlik sistemleri ve yazılımları geliştirmek, müşavirlik yapmak  tesisler ve sistemler kurmak. Toplam Kaliteye dayalı yönetim metotları geliştirmek, kamuya ve özel sektöre yaptıracakları işlerle ilgili idari ve teknik şartname hazırlamak,

  4-Gıda; Her türlü gıda ürünlerinin un, şeker, et ve etten mamul, süt ve sütten mamul, her türlü gıdaların yaş sebze ve meyvelerin, tahıl ürünlerinin, hububat ve bakliyatların, çerezlerin, kahvelerin, kakaoların un haline getirilmiş, konsantre edilmiş, konserve ve salamura halde bulunan her türlü gıdaların, her türlü kurutulmuş gıdaların, her türlü yağların, gıda sanayii ürünlerinin alım satımlarının yapılması, ithal ve ihracı, toptan ve perakende pazarlanması, ticareti, gıda sanayinin gerektirdiği bil cümle yatırım tasarruf ve faaliyetlerde bulunması, gıda sanayi ile ilgili olarak, her türlü imalathanelerin, fabrikaların, satış mağazalarının, depoların, soğuk hava depolarının, marketlerin, hipermarketlerin kurulması açılması, işletilmesi, kiraya alınması, kiraya verilmesi devir alınması, devir edilmesi, Büyük ve küçük hayvan, kümes hayvanları, av hayvanlarından elde edilen dondurulmuş ve konserve edilmiş etler, süt, peynir, yağ, yumurta, bal, deri, kösele, tüyler, bağırsak, ve bağırsaktan mamul ihracı, ithali ve pazarlaması; Her türlü  deniz ve tatlı su ürünleri, balıklar, kerevit, salyangoz, kurbağa, kaplumbağa ve bunlara  benzer kabuklu hayvanlar ile su ürünlerinin taze, dondurulmuş, konserve olarak işlenmiş veya canlı olarak alımı, satımı, ithali, ihracı ve pazarlamasını yapmak, Sucuk, salam, sosis, pastırma, kavurma, soslar, ketçaplar, salçalar, mayonez sosu, salata ve salata soslarının imali, alımı, satımı, ithali, ihracı ve pazarlamasını yapmak,  Nohut, mercimek, fasulye, diğer bakliyat ve her türlü hububat, ve tarımsal ürünler, un, nişasta, pastacılık ürünleri, taze ve kuru olarak her türlü tarım ürünleri, yağlı tohumlar, taneler, meyveler, çay,  kahve, ıhlamur, tarçın, çikolata, kakao müstahzaler, bisküvi, ekmek, tatlılar ve buna benzer unlu ürünlerin imali, alımı, satımı, ithali, ihracı ve pazarlamasını yapmak, Konusu ile ilgili her türlü hidroje edilmiş bitkisel yağlar, hayvansal yağlar, zeytin, pamuk, ayçiçeği, soya yağlarının imali alımı, satımı, ithali, ihracı ve pazarlamasını yapmak, Her türlü sade, meyveli, kolalı, gazlı meşrubatlar, alkollü ve alkolsüz içkiler, meyve suları, maden ve kaynak sularının imali alımı, satımı, ithali, ihracı ve pazarlamasını yapmak,Şirketin amacına ulaşabilmesi için yurt içinden, yurt dışından her türlü krediler, emval kefalet kredileri, senet üzerine avans kredilerinin alınması, aracılık yapmamak kaydı ile kullanılması; Şirketin konusu ile ilgili her türlü gayri menkulleri, menkul mallar, şirket konusu ile ilgili motorlu kara nakil vasıtaları ile makine ve tesislerin alınması, satılması, kiraya verilmesi, kiraya alınması, gayri menkuller üzerinde aracılık yapmamak kaydı ile her türlü ayni ve şahsi hakların tesis ve tecili, tasarruflarında bulunulması; Şirketin lüzumlu borç ve alacaklarını, kefalet ve teminatları ile alacağı kredilerin teminatının temin için şirketin lehinde veya aleyhinde olmak üzere borç ipotekleri, alacak ipotekleri, teminat ipotekleri, kefalet ipotekleri alınması, verilmesi, her türlü teminat ve kefaletlerin verilmesi, alınması  , ticari işletme rehini akdedilmesi;   Şirketin konusu ile ilgili her türlü markaların, ihtira hakları ve beratlarının, ruhsatnamelerin, ustalık haklarının, ticaret unvanlarının, brövelerin alınması, satılması, kiraya alınması, kiraya verilmesi, Gerek 6224 sayılı yabancı sermayeyi teşvik kanunu gerekse sonradan çıkarılan kanun hükmünde kararname, yönetmelik hükümlerine göre şirketin faaliyet konularına giren işleri yapan gerçek ve tüzel kişiler ile şirket teşkili ortak girişimlerde bulunulması mevcut ticari işletmelere iştirak edilmesi, Şirket işleri için gereli taşıtları iktisap etmek, devretmek ve bunların üzerinde ayni ve şahsi tasarrufta bulunmak.

  5-Turizm, ulaştırma; tersane, tekne imal çekek yerleri, marina, iskele, liman, otel ve  diğer ihtiyaç duyulan her türlü turizm tesisleri ve bunlara ait hizmet sektörlerinde, yer bulma turizm, tersane yatırım  danışmanlık hizmetleri vermek ve yatırımlar  yaparak işletmeler kurmak. Yurt içerisinde ve yurt dışında tüm turizm hizmet ve faaliyetlerini yapabilmek, konusu ile ilgili halkla ilişkiler konu ve konularında faaliyetler gösterebilmek. Bu amaçlar çerçevesinde tur, konaklama, irtibat, konferanslar düzenlemek ve diğer hizmetlerini yerine getirmek. Yurt içerisinde ve yurt dışında seyahat düzenlemek, Seyahat acentelikleri kurmak, acenteliklerin şube, temsilcilikleri ve ajanlıklarını açmak ve çalıştırmak, bu hususta yurt içi ve yurt dışı firmalar ile anlaşmalar düzenlemek, teminatlar vermek ve almak, ortaklıklar kurmak, seyahat acentelikleri irtibat büroları kurmak, ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli kanuni izinleri ve belgeleri almak, Şirket turizme hizmet amaç ile restoranlar, eğlence yerleri, otel, motel, pansiyon, apart otel ve bunlar gibi konaklama tesisleri açmak, işletmek, turizm işletmecilikleri yapmak, tüm turizm işletmelerini kurmak, açmak. Bu amaçlara uygun olarak proje etüt, fizibilite çalışmaları yapmak, kamu arazisi ve gayri menkul tahsisi yaptırmak, kiralamak, intifa ve irtifak hakkı elde etmek. Turizm sektörünün ihtiyaç duyacağı her türlü mal ve hizmetleri iç ve diş piyasadan tedarik etmek, har türlü tefriş ve dekorasyon işlerini taahhüt ve yerine getirmek, Turizm ve seyahat acentelikleri açmak, temsilcilik aracılık işleri yolu ile turistik işletme ile ayni haklar kabul ve tesis etmek. Yurt içerisinde ve yurt dışında kara, deniz, hava taşıtları ve oto kiralama ile yat işletmecilikleri ve çekyatlar işletmek, çalıştırmak, bu araçlara gıda maddeleri, su, yakıt ve donanım ihtiyaç maddelerini ve servis hizmetlerini karşılamak. Bu hizmetleri ifa etmek için gerekli servisleri kurmak ve gerekli personeli istihdam etmek, ortaklıklar kurmak veya kurulu ortaklıklara iştirak etmek. Sauna, Türk hamamı, jimnastik salonu, yüzme havuzu, rüzgar sörfü, su kayağı, deniz motosikleti, kara ve su avcılığı, dağcılık, su altı ve su üstü sporları gibi hizmetleri ve gerekli tesisleri çalıştırarak hizmet vermek, eğlence merkezleri kurmak, işletmek kiraya vermek, kiralamak, bu konularla ilgili her türlü araç ve gereç ile yedek parça ve aksesuarları ithal ve ihraç etmek, Turistik amaçlı satış reyonları, satış birimleri oluşturmak, hediyelik eşya ile el ve ev sanatları ürünlerini, seramik, porselen, deri ve deriden mamul ürünlerin sergilenmesi alımı, satımı, yurt içi ve yurt dışındaki fuar ve organizasyonlara katılarak tanıtım ve pazarlamasını yapmak, Şirket işleri için gereli taşıtları iktisap etmek, devretmek ve bunların üzerinde ayni ve şahsi tasarrufta bulunmak. Şirketin amacına ulaşabilmesi için yurt içinden, yurt dışından her türlü krediler, emval kefalet kredileri, senet üzerine avans kredilerinin alınması, aracılık yapmamak kaydı ile kullanılması; Şirketin konusu ile ilgili her türlü gayri menkulleri, menkul mallar, şirket konusu ile ilgili motorlu kara nakil vasıtaları ile makine ve tesislerin alınması, satılması, kiraya verilmesi, kiraya alınması, gayri menkuller üzerinde aracılık yapmamak kaydı ile her türlü ayni ve şahsi hakların tesis ve tecili, tasarruflarında bulunulması; Şirketin lüzumlu borç ve alacaklarını, kefalet ve teminatları ile alacağı kredilerin teminatının temin için şirketin lehinde veya aleyhinde olmak üzere borç ipotekleri, alacak ipotekleri, teminat ipotekleri, kefalet ipotekleri alınması, verilmesi, her türlü teminat ve kefaletlerin verilmesi, alınması, ticari işletme rehini akdedilmesi; Şirketin konusu ile ilgili her türlü markaların, ihtira hakları ve beratlarının, ruhsatnamelerin, ustalık haklarının, ticaret unvanlarının, brövelerin alınması, satılması, kiraya alınması, kiraya verilmesi, Gerek 6224 sayılı yabancı sermayeyi teşvik kanunu gerekse sonradan çıkarılan kanun hükmünde kararname, yönetmelik hükümlerine göre şirketin faaliyet konularına giren işleri yapan gerçek ve tüzel kişiler ile şirket teşkili ortak girişimlerde bulunulması mevcut ticari işletmelere iştirak edilmesi,  Toplam Kalite Yönetim danışmanlığı yapmak, Kalite yönetimine dayalı kamuya ve özel sektöre yaptıracakları işlerle ilgili idari ve teknik şartname hazırlamak, müşavirlik yapmak.  Her türlü imar, inşaat planları hazırlamak, emlak, gayrimenkul danışmanlığı, inşaat, elektrik, taahhüt ve müteahhitlik işleri yapmak, Her türlü bilgisayar yazılımları, otomasyon sistemleri kurmak, yurtiçi ve dışındaki kendini kabul ettirmiş bilgisayar markaları yazılım şirketleri ile ortaklıklar kurmak temsilcilikler almak, faaliyet konusuna giren işlerin taşeronluğunu ve alt taşeronluğunu yapmak. Şirket konularındaki üretimleriyle ilgili ürün ve hizmetlerin araştırma geliştirmesini yapar vakıflar kurar ihracatını ithalatını yapar, konusunda yabancı ortaklar bulur birlikte yurt içi ve dışı yatırım yapabilir, uluslar arası temsilcilik alabilir verebilir.

                                                           Ercan ÇELİK                                                                               Yönetim Kurulu Başkanı

  Ercan Çelik: Çevre Görevlisi; Çevre Görevlisi Eğiticisi, İş Güvenliği Uzmanı  Ve İşyeri Hekimi Ve İş Güvenliği Uzmanı Eğiticisi

Ekleyen:  Ercan ÇELİK
Ekleme Tarihi:  10.4.2018
İzlenme:  1957
Yazdır:Yazdır
 
Eklenen Yorumlar 
Bu Konuda En Çok Okunan Yazılar
 
BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK ve DOĞAL HAYAT
OECD’nin (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) 2008 yılında hazırladığı Çevresel Performans İncelemeleri: Türkiye başlıklı bir raporuna göre; ülkemizde flora (ağaç-bitki varlığı) ve fauna (hayvan varlığı) durumunun genel görünümü:
Ercan ÇELİK [ 19.1.2013 Devamı
 
KÜRESEL STRATEJİDE SUYUN ÖNEMİ
Bilgi çağında susuz yaşanamayacağı gibi, geçmiş çağlarda da yaşanmamıştır ve gelecek çağlarda da yaşanmayacaktır. Ne petrol, ne bor, ne de başka madenler ve kaynaklar tutar suyun yerini
Ercan ÇELİK [ 12.1.2013 Devamı
 
KEKİK VE ADAÇAYI YETİŞTİRİLMESİ
Kekik Yetiştiriciliği
İklim Ve Toprak İstekleri: Akdeniz bölgesine ait bir bitki olmasına rağmen soğuklara dayanabilen bir bitkidir. Toprak yönünden fazla seçici değildir. Killi taban arazilerde daha iyi gelişir.
Ercan ÇELİK [ 12.1.2013 Devamı
 

CEVİZİN İNSANAveİNSANLIĞA FAYDALARI

  • En Çok Okunanlar
  • DÜNYANIN EN KALABALI...
  • MUSTAFA KEMALİN SAKL...
  • ÇEVRE BAKANLIĞI TEFT...
  • GÖKÇEADA...
  • SİVRİHİSAR KAYMAKAML...
  • VAKIFLAR ANKARA BÖLG...
  • TÜRKİYE,DAĞLARI,GÖLL...
  • Değerli KARDEŞLERİM ...
  • VAKIFLAR GENEL MÜDÜR...
  • TARIM Ve ORMAN BAKAN...
  • ESCAN A.Ş.Genel Müdü...
  • VALİLİKLERE AÇIK ÇAĞ...
  • 1938 deki Durumumuz ...
  • ESCAN ENERJi,SU,ÇEV...
  • Sevgi Kardeşlik Birl...
  •  
  • En Son Eklenenler
  • DÜNYANIN EN KALABALI...
  • ÇEVRE BAKANLIĞI TEFT...
  • MUSTAFA KEMALİN SAKL...
  • GÖKÇEADA...
  • TÜRKİYE,DAĞLARI,GÖLL...
  • KIYMETLİ ESCAN TOPL...
  • Değerli KARDEŞLERİM ...
  • VAKIFLAR ANKARA BÖLG...
  • SİVRİHİSAR KAYMAKAML...
  • ESCAN ENERJi,SU,ÇEV...
  •  

     

    Her Hakkı Saklıdır. ERCAN ÇELİK© 2013 Tasarim : Linear Yazilim